You are here

Syysretki Woima Jaalan kesäkodilla 13-14.10.2012

Matka alkoi Käpylän kolon pihalta lauantaina 13.10 ja auton nokka suunnattiin kohti Jaalan kesäkotia. Paikan päällä jo perjantaina kesäkodille saapuneet tarpojat ottivat sudari- ja seikkailijajoukon ystävällisesti vastaan ja ohjasivat nukkumapaikoille, mihin purettiin tavarat.

Pikaisten ulkoleikkien jälkeen oli luvassa herrrkullista spagettia ja jauhelihakastiketta tuoreiden vihannesten kera. Mums! Paikalle pyrähtivät myös Salpasirkka-konkarit Sanna ja Mari suloisten vauvojen kera.

Ruokalevon jälkeen sudarit ja seikkailijat lähtivät selvittämään tarpojien rakentamaa haastavaa rastirataa. Vapaa ohjelma jatkoi päivää eli vuorossa oli pingispallon lätkimistä, lautapelejä, jumpppallopelleilyä ja pianon pimputtelua. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun jumppapallo pääsi myös ulkoilemaan. Norsupallon vuoro! Vimmattua peliä ei varsinaisesti helpottanut sateelta liukas nurmikko, mutta ei se sekajoukkuiden vauhtiakaan hidastanut.

Ulkoillessa tulee aina nälkä, joten jogurtti ja leipä-välipala tulivat juuri oikeaan paikkaan. Uusin voimin alkoi lankojen ja pahvien viuhu, toisin sanoen leirimerkin valmistus. Monta moniväristä "fluffya" karvapalloa syntyi hauskuuttamaan leiriläisten huiveja, ja allekirjoittanut aikoo vakaasti kiinnittää omansa talvi-myssyynsä.

Illan lähestyessä sauna laitettiin lämpiämään ja hampurilaisten valmistus alkoi. Juustolla vai ilman? Siinäpä vasta kysymys.. :) Maha täynnä kesäkodin sydän, ruokailu- ja askarteluhuone täyttyi puheensorinasta ja naurusta. Saunojat siirtyivät rannan suuntaan ja hurjimmat uskaltautuivat kastautumaankin hyiseen veteen!

Illan päälle, maha vieläkin hieman täynnä, innostui porukkamme lättyjen syöntiin ja vaahtokarkki-kaakaon juontiin. Ettei vain yön aikana nälkä yllätä. :) Iltatanssien, taulupiirrosten, viimeisten leirimerkkitupsujen trimmausten ja jumppapallon pomputusten  jälkeen oli vuoro sisaruspiirin, minkä myötä leirimme hiljeni syysyöhön.
---
Aurinkoinen sunnuntaiaamu valkeni ja leiri liikahti kohti perinteistä puuroaamupalaa. Sitten oli vuorossa kesäkodin leirin siivous ja omien tavaroiden kokoaminen takaisin reppuihin ja rinkkoihin.

Ahkeran puleerauksen jälkeen ehdittiin virkata pari(kymmentä) käsikorua ja pelata lautapelejä, ennenkuin liikenneopettaja Outi Hänninen ja hänen koiransa Pimu pyrähtivät paikalle opastamaan tarpojille, seikkailijoille ja sudenpennuille valovoimaisen heijastimen rakentamista ja kertaamaan liikenteessä liikkumisen perusteita. Tätä heijastinta ei kyllä unohda taskuun.

Ennen ruokailua pikaisimmat ehtivät vielä pelien ja piirrustusten kimppuun, muttei kestänyt kauaa että nakkikeitto oli katettu pöytään. Ennen kotiinlähtöä oli luvassa vielä vauhdikkaita pihaleikkejä. Viimeisten tavaroiden löydettyä tiensä autoihin suuntasimme koko joukolla Käpylän kololle purkamaan tavaroita ja siitä epämääräisessä järjestyksessä kohti kotia.

Iso kiitos kaikille osallistujille, keittiövastaaville, ohjelman pyörittäjille ja saunan lämmittäjille!KSS-Norsupallopeli